👍 Här finns samlade intressanta nyheter, hemligheter och produkttips från google. allt för google drive, android, kalender, chrome, gmail, dokument...

Hur man överför Google Photos till ett annat konto

0

Att ha flera Google-konton är inte ovanligt. Och Google gör det också enkelt att hantera flera konton, som att göra kontobyte till en process med ett klick. Google erbjuder dock inte ett enkelt sätt att överföra Google Foton till ett annat Google-konto.

Nyligen ville jag säkerhetskopiera alla mina Google Foto-data till ett annat Google-konto som en extra säkerhetsåtgärd. Till min förvåning finns det inget inbyggt alternativ för att flytta Google Foton till ett annat konto, till skillnad från Gmail-e-postmeddelanden. Och att ladda ner all data och ladda upp den till det sekundära kontot är bara för mycket besvär.

Efter några experiment hittade jag ett knep för att använda den nya funktionen Delade bibliotek i Google Foto för att överföra Google Foto-data till ett annat konto. Även om den här funktionen är skapad för att synkronisera ditt Google Foto-konto med din partner, men den kan också användas för att migrera data mellan dina egna konton.

I det här inlägget tar jag dig igenom hela processen för att överföra Google Foto-data till ett annat Google-konto med hjälp av funktionen Delade bibliotek.

Överför Google Foton till ett annat konto med hjälp av delade bibliotek

I delade bibliotek delas fotona med det sekundära kontot och alla ändringar som görs i det primära kontot kommer att återspeglas i det sekundära kontot; inklusive radering av bilder. Men när du väl har alla bilder finns det ett alternativ att spara alla dessa bilder i ditt bibliotek permanent. Detta sparar fotona permanent i det sekundära kontot och ändringar i det primära kontot återspeglas inte i det sekundära kontot.

Så här gör du:

1 Öppna ditt Google Foto-konto och från huvudmenyn i det övre vänstra hörnet klicka på "Inställningar" och klicka sedan på "Delade bibliotek".

Hur man överför Google Photos till ett annat konto

2 Klicka på "Kom igång" på nästa skärm som kommer upp.

Hur man överför Google Photos till ett annat konto

3 Ange nu den sekundära e-postadressen högst upp och klicka på "Nästa".

Hur man överför Google Photos till ett annat konto

4 Det skulle finnas tre sätt att bevilja tillgång. Du kan antingen ge åtkomst till alla foton, bara specifika personer eller äldre foton från ett visst datum. Gör ditt val och klicka på "Nästa".

Hur man överför Google Photos till ett annat konto

5 Granska detaljerna och klicka på knappen "Skicka inbjudan" . Du måste logga in igen för att autentisera den.

Hur man överför Google Photos till ett annat konto

6 Gå efteråt till Google Photos från det sekundära kontot och klicka på "Inbjudan från (primärt kontonamn)" från den övre vänstra huvudmenyn .

Hur man överför Google Photos till ett annat konto

7 Klicka på "Acceptera" i nästa dialogruta och alla bilder kommer nu att dyka upp i det sekundära kontot.

Hur man överför Google Photos till ett annat konto

8 Klicka på knappen "Se dessa foton tillsammans med dina egna" i det övre högra hörnet.

Hur man överför Google Photos till ett annat konto

9 I dialogrutan väljer du "Alla foton" och klickar sedan på "Klar".

Hur man överför Google Photos till ett annat konto

Det tar några minuter beroende på den totala data som delas, och alla foton kommer att visas i det sekundära kontots bibliotek.

Obs! Foton som flyttas till avsnittet "Arkiv" på det primära kontot synkroniseras inte med det sekundära kontot. Se till att du avarkiverar dem innan du följer processen ovan om du också vill överföra dem.

Ta bort länken mellan kontona

Tänk på att alla nya foton som läggs till det primära kontot delas automatiskt och sparas i det sekundära kontot. Om du inte vill ha detta måste du ta bort länken mellan kontona när all data har migrerats. Så här tar du bort länken:

1 Från valfritt konto (primärt eller sekundärt), gå till "Inställningar" från den övre vänstra huvudmenyn.

Hur man överför Google Photos till ett annat konto

2 Klicka på alternativet "Delade bibliotek" och klicka sedan på "Ta bort partner".

Hur man överför Google Photos till ett annat konto

Avslutande tankar

Tack vare den nya funktionen för delade bibliotek är det nu mycket enkelt att överföra Google Foto-data till ett annat konto. Tänk på att du bara kan göra detta med ett enda konto åt gången. Om du vill säkerhetskopiera data till flera Google-konton måste du ta bort länken till det första kontot när data har sparats där.

Varför försökte du överföra Google Foto till ett annat konto? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Inspelningskälla: www.gtricks.com

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi antar att du är ok med detta, men du kan välja bort det om du vill. Jag accepterar Fler detaljer